Bagage

Her finder du information vedrørende bagage

Der kan opstå mange spørgsmål, når kuffert og håndbagage skal pakkes. Her finder du svar på de vigtigste spørgsmål vedrørende:

Du kan leje en taske til at beskytte en klap-/barnevogn eller flightcase til en cykel. Læs meget mere om Airshells og book på www.airshells.com.

Din taske eller boks udleveres i lufthavnen ved henvendelse til check-in, hvor lejeaftalen fremvises.

Ved hjemkomst afleveres lejede airshells i ankomsthallen. Det er angivet, hvor de skal afleveres.

Vægtgrænsen varierer fra flyselskab til flyselskab, følg derfor den anvisning, som følger med din bestilling, eller forhør dig ved det respektive rejsebureau.

Væsker i håndbagage

Væsker eller andet flydende f.eks. creme, tandpasta, parfume må ikke medbringes i beholdere indeholdende mere end 100 ml. Du må gerne medbringe flere beholdere, dog ikke flere end der kan være i én plastpose på 1 liter.

Du skal tage alle væsker ud af håndbagagen og placere dem synligt i den anviste bakke ved sikkerhedskontrollen, så security personalet kan se dem. Du kan opleve, at væskerne bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

Medicin og andre specielle regler

Har du babymad, medicin eller diætmad på over 100 ml., som du skal bruge under rejsen, er det tilladt at medbringe disse, men de skal sikkerhedskontrolleres. Man bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Elektronik

Elektronisk udstyr som mobiltelefon, bærbar pc, tablet, kamera skal du tage ud af tasken og lægge i en bakke for sig. 

Er du i tvivl?

Er du i tvivl, om en genstand må medbringes gennem sikkerhedskontrollen, kan du undersøge det ved at følge dette link.

Luftfartsselskabet, du skal flyve med, skal kontaktes i god tid, hvis du ønsker at tage jagt- eller konkurrencevåben med på rejsen.

Kom i god tid, da våbnet skal kontrolleres af lufthavnens personale.
 
Tilladelser og formularer

Du skal medbringe følgende formular udfyldt og fremvise disse ved check-in i lufthavnen.

• Rejser du inden for EU: Medbring gyldigt våbenpas, våbentilladelse og jagttegn, som kontrolleres i lufthavnen.
• Rejser du uden for EU: Du skal foruden det gyldige våbenpas fremvise en udfyldt våbendeklaration (A + B), som kan downloades på dette link på Polities hjemmeside.


Hvordan skal våben og ammunition pakkes?

• Våben og ammunition må ikke medbringes i håndbagagen, og derfor skal det indskrives som bagage
• Våbenet må ikke være ladt
• Om muligt skal våbenet være adskilt og pakket i forskellige stykker bagage
• Ammunitionen skal være pakket separat fra våbenet i en særskilt kuffert
• Ammunitionen må ikke overskride en nettovægt på 5 kg

Links

Vejledning: Våben om bord (Trafikstyrelsens hjemmeside)
Vejledning: Ammunition i indskreven bagage (Trafikstyrelsens hjemmeside)

Fra 14. december 2019 gælder der nye og strammere regler for indførsel af planter og planteprodukter fra lande uden for EU. Det gælder også for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen.

De nye regler betyder, at det fra 14. december 2019 ikke længere er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat. Reglerne er også gældende for mindre mængder af planter og planteprodukter. De eneste undtagelser fra disse regler er frugter af ananas, kokosnød, banan, durian og daddel, som frit kan indføres.

Hvis du medbringer planter til plantning, herunder visse typer af frø til udsæd, fra lande uden for EU, skal disse følges af et plantesundhedscertifikat og anmeldes til import. Varen vil derefter importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen. Du skal være opmærksom på, at der er udgifter forbundet med importkontrollen. Hvis du medbringer frugter, grøntsager, afskårne blomster eller andre levende plantedele, der ikke er bestemt til plantning, fra lande uden for EU, vil der stadig være krav om plantesundhedscertifikat, men produkterne skal ikke anmeldes til import.

De nye regler indebærer desuden, at flere typer af planter til plantning bliver omfattet af forbud mod import. Reglerne skyldes en ny EU-forordning, som kaldes Plantesundhedsforordningen og har til formål at beskytte vores natur- og kulturlandskab, samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter.

Du kan læse mere her.

Hvor skal din næste rejse gå hen? Bestil den nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.