Billede1

Amerikansk dronevirksomhed etablerer sig i HCA Airport

Thunderstrike Aviation, en amerikansk droneproducent med speciale i grøn teknologi til droneindustrien, etablerer test-, udviklings- og demonstrationscenter i HCA Airport med henblik på at komme yderligere ind på det danske marked.

HCA Airport kan tilføje en markant ny virksomhed til lufthavnens i forvejen voksende droneøkosystem.

Således er det nu officielt, at den ambitiøse, amerikanske virksomhed Thunderstrike Aviation etablerer sig fast i HCA Airport – blandt andet for at udnytte de unikke testfaciliteter og luftrum, som HCA Airport tilbyder i samarbejde med UAS Denmark Testcenter.

Når alle tilladelser er faldet på plads, vil Thunderstrike Aviation etablere sit eget test-, udviklings- og demonstrationscenter på lufthavnens areal til virksomhedens droner.

”Vi ser Thunderstrike Aviation som en vigtig tilføjelse til vores økosystem af virksomheder. Det er ikke hver dag, at en udenlandsk virksomhed etablerer sig i lufthavnen, så vi ser det også som en blåstempling af vores faciliteter,” siger Hans Okholm Vejrup, administrerende direktør i HCA Airport.

Et enormt potentiale

Thunderstrikes udvalg af droneløsninger omfatter topmoderne og multibrændsels-droneteknologier, og det er Thunderstrikes ambition at redefinere markedet med hensyn til, hvad der er muligt med droneteknologi, samtidig med at det er sikkert og godt for miljøet.

“HCA Airport er et sted i verdensklasse til test og udvikling af drone- og antidroneteknologier. Thunderstrike Aviations beslutning om at etablere deres europæiske hovedfacilitet i lufthavnen er endnu et bevis på det enorme potentiale i droneøkosystemet. Med innovative virksomheder, verdensførende forskning fra SDU og en udtrykt ambition fra den danske regering om at gøre lufthavnen til et NATO Center of Excellence for droner er fremtiden lys for drone-klyngen i HCA Airport”, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.

“Thunderstrike har en profil, der passer perfekt til lufthavnens øvrige aktiviteter. Jeg ser også virksomhedens grønne profil som et stort plus. Derfor glæder jeg mig meget til at byde selskabet velkommen til H.C. Andersen Airport og ikke mindst til Nordfyns Kommune,” supplerer Mette Landtved-Holm, borgmester i Nordfyns Kommune.

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.