Mød lufthavnen

Videoer fra hverdagen

Tag et kig i vores videoarkiv nedenfor og kom med bag kulisserne her i Hans Christian Andersen Airport.

Kom med indenfor i lufthavnens kontroltårn

Kom med indenfor i vores kontroltårn, hvor du kan møde AFIS-operatør Aqqalu. Som AFIS-operatør er Aqqalus primære opgave at være i dialog med fly, som både letter fra og lander i lufthavnen, ligesom han bl.a. videregiver nødvendige informationer om den aktuelle vejrsituation samt trafikken i og omkring lufthavnen, som i HCA Airports tilfælde også inkluderer droner. 

Hverdagen som Indsatsleder

I denne video fortæller Rasmus om sine opgaver som Indsatsleder i HCA Airport. Her har han ansvaret for bane- og manøvreområdet, hvor han bl.a. tjekker, om området er fri for fugle, ligesom han giver banerapporter til kontroltårnet. Fuglene udgør f.eks. den trussel, at der kan forekomme bird strikes, hvor fuglene kan ryge ind i motoren.

Baneinspektion

Rasmus er Indsatsleder i HCA Airport og giver i denne video et indblik i, hvordan det ser ud, når hegnet omkring lufthavnen skal inspiceres. Rasmus ser bl.a. efter eventuelle huller i hegnet, og om hegnet har de nødvendige stykker pigtråd. I lufthavnen har vi 170 hektar, hvoraf de 120 af dem er indenfor hegnet, og der er hele otte kilometer rundt langs hegnet.

Bliv klogere på lufthavnens brandbiler

Indsatsleder Rasmus tager dig med ind i en af lufthavnens store brandbiler, som kan skyde omkring 65 meter og huse hele 6.200 liter vand samt 500 liter skum. I videoen giver Rasmus et indblik i lufthavnens tunge udstyr, som altid står klar, hvis nu uheldet skulle være ude. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra Hans Christian Andersen Airport.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.