OY-OKC_i_HCA_Airport1

Fynsk dronetestcenter sætter turbo på ambitionerne

De fynske droner skal på verdenskortet. Derfor ansætter det danske dronetestcenter i HCA Airport, UAS Denmark Testcenter, nu stærke kompetencer for at sætte yderligere fart på de store ambitioner.

Til at stå i spidsen for den styrkede indsats tiltræder Michael Larsen som Head of UAS Denmark Testcenter, mens Christian Klit Johansen ansættes som DroneOps.

”Vores dronetestcenter er helt unikt, så nu skal vi blive endnu bedre til at styrke profileringen af UAS Denmark Testcenter som et af verdens førende dronetestcentre og klynge for dansk droneindustri. Samtidig skal vi sætte fokus på testcentrets aktiviteter nationalt og internationalt, og til at stå i spidsen for det har vi ansat to stærke profiler, som begge har stor erfaring indenfor området,” siger Kim Kenlev, medlem af styregruppen for UAS Denmark Testcenter og bestyrelsesformand i HCA Airport.

HCA Airport er både en international lufthavn med bemandet flytrafik inden for bl.a. charter- og businesssegmentet samt base for UAS Denmark. HCA Airport har eget brandberedskab, tårn og asfalteret landingsbane, der også er nødvendige faciliteter for store droner.

Som et af de eneste dronetestcentre i Europa kombinerer testcenteret i HCA Airport en hurtig godkendelsesproces af tests med unikke testfaciliteter, der både inkluderer nem adgang til 867 kvadratkilometer luftrum, der strækker sig over land, by og det nordfynske hav og inkluderer et godkendt BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) samt muligheden for at teste for samfærdsel af bemandet og ubemandet flytrafik i samme luftrum.

Flyvende fra første dag

Den nye Head of UAS Denmark Testcenter skal stå i spidsen for arbejdet med at styrke og videreudbygge den stærke hub inden for droneindustrien, som der er i HCA Airport. Michael Larsen har blandt andet en fortid som kommerciel chef for UAS Denmark og skal markedsføre testcentrets aktiviteter og ydelser nationalt og internationalt, tiltrække investeringer til testcentret og forøge brugen af testcentret og luftrummet.

”Det er en virkelig spændende opgave, som jeg glæder mig til at komme i gang med, og heldigvis har jeg jo en fortid i UAS, som gør, at jeg kender branchen særdeles godt,” siger Michael Larsen, der skal løse opgaverne i tæt samarbejde med de øvrige partnere, deltidsressourcer fra Syddansk Universitet, Odense Kommune og Odense Robotics.

”Med de mange unikke faciliteter og muligheder i HCA Airport har dronetestcenteret et stort potentiale til at blive Fyns næste store teknologicenter. Jeg glæder mig til, at UAS skal være med til at udfolde det potentiale, der vil få fynske droner ikke bare på Danmarkskortet, men hele verdenskortet og være med til at skabe både fynske og danske arbejdspladser.”

Bedre sparring til virksomhederne

Dronetestcenteret i den odenseanske lufthavn ønsker at være et knudepunkt for forskning, uddannelse, udvikling, test og anvendelse af droneteknologi til gavn for virksomheder og samfund. Og med det mix af forskere, operatører, producenter, offentlige myndigheder, private virksomheder og slutbrugere, der er i HCA Airport, eksisterer allerede et økosystem inden for droneteknologien.

Til at sikre, at droneoperatører og -virksomheder i lufthavnen imødekommes på en endnu mere professionel måde, ansættes en DroneOps. Det bliver Christian Klit Johansen, der skal varetage den funktion, hvor opgaverne blandt andet bliver at sparre omkring risikovurderinger og SORA-ansøgninger (Specific Operations Risk Assessment), tilbyde SORA-kurser, planlægge droneoperationer samt yde assistance til droneoperatører og -virksomheder i opstartsperioden i lufthavnen.

”Jeg ser meget frem til at kunne bringe mine kompetencer inden for risikovurderinger og myndighedsgodkendelser i spil, for det vil virksomheder og operatører indenfor droneindustrien forhåbentlig få stor glæde af i den daglige kontakt,” siger Christian Klit Johansen, der er uddannet civilingeniør og kommer fra Syddansk Universitet, hvor han netop har arbejdet med droneprojekter, risikovurderinger og myndighedsgodkendelser.

Som led i det skærpede fokus på at indfri de store ambitioner vil styregruppen for UAS Denmark fremover bestå af dekan for Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet, Henrik Bindslev, stadsdirektør i Odense Kommune, Stefan Birkebjerg Andersen, og bestyrelsesformand i HCA Airport, Kim Kenlev.

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.