International Drone Show 2024 speakers

International Drone Show i Danmark i maj offentliggør førende droneeksperter

I dag offentliggøres programmet for International Drone Show den 29. maj i Odense, og det er spækket med droneeksperter fra både Danmark og udlandet. Store internationale navne såsom Wing og Manna er en del af programmet, som byder på mere end 40 oplægsholdere, fire konferencespor, fem paneldebatter og adskillige demoflyvninger.   

International Drone Show er Nordeuropas største droneevent og finder sted den 29. maj på HCA Airport i Odense. Konferencen og den tilhørende udstilling giver indblik i de nyeste droneteknologier og anvendelsesmuligheder i en række brancher. Med besøgende fra Danmark og udlandet er arrangementet en unik mulighed for at skabe forbindelser og møde nye samarbejdspartnere.

Nu afsløres årets program, som inkluderer mere end 40 oplægsholdere, fem paneldebatter og fire konferencespor med følgende temaer: forsvar, sikkerhed og Arktis; lovgivning og operationel sikkerhed; industrielle anvendelsescases og nye teknologier samt kommercielle brug af droner.

– Vi er virkelig begejstrede for det stærke line-up til årets International Drone Show i maj. Programmet er fyldt med eksperter fra Danmark og udlandet, herunder førende virksomheder som Wing og Manna. Det er ikke kun en anerkendelse af eventets relevans på internationalt plan, men også et bevis på Danmarks position som innovator inden for droneteknologier. Vi ser frem til at dele nye indsigter og starte vigtige samtaler om de muligheder og udfordringer, som det internationale droneøkosystem står over for, siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics.

Programmets højdepunkter inkluderer førende navne fra det danske og internationale drone-fællesskab, der vil adressere centrale muligheder og udfordringer i forhold til både udvikling og implementering:

  • Droner spiller en nøglerolle i militære og sikkerhedsoperationer, hvor de kan understøtte rekognoscering, overvågning, antiterrorisme, katastrofeberedskab og håndhævelse af loven. Centrale talere inden for dette tema inkluderer Kay Wackwitz, CEO og stifter af Drone Industry Insights, der vil tale om tendenser på dronemarkedet og industrielle anvendelsescases. Dette spor inkluderer også workshops med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) om deres indkøb og brug af droner samt en paneldebat om udfordringerne forbundet med brug af droner i Arktis.
  • Dronelovgivning og operationel sikkerhed er et afgørende tema, der adresserer, hvordan man udnytter nye innovationspotentialer samtidig med, at man tager hensyn til offentlig sikkerhed og privatliv. Centrale oplægsholdere inden for dette tema inkluderer Lars Korsholm, Kontorchef i Trafikstyrelsen, der vil præsentere det igangværende arbejde med Danmarks kommende dronestrategi. Derudover vil Mehmet Keyvan, CEO og stifter af Keyvan, tale om deres løsning, der kan skabe en grøn zone med data for hvert land eller stat for droneoperationer ved at tage højde for luftveje, procedurer, særlige områder og begrænsninger.
  • Et stigende antal droner anvendes som et ressourceeffektivt værktøj, der også minimerer risiko og kan udføre en række opgaver såsom infrastrukturinspektion, katastrofehåndtering, miljøovervågning eller endda logistik inden for sundhedssektoren. Højdepunkterne i programmet inkluderer Titta Andersson-Bohren, European Policy and Community Affairs Manager hos Wing, der vil tale om deres retningslinjer baseret på erfaringer fra Australien, USA, Finland og Irland. Derudover vil Bobby Healy, CEO og stifter af Manna, tale om droneleveringsoperationer i Europa. Sidst men ikke mindst vil Laurent Rouchon, salgsdirektør hos Drone Volt, tale om inspektion af højspændingsledninger og for første gang vise Drone Volts nye LINEDRONE.

Besøgende til begivenheden kan også opleve en udstilling og flere komplekse demoflyvninger. For eksempel vil Nordic Wing fremvise deres nyeste Astero ISR 2.5 og deres Raptor-system; UMS Skeldar vil præsentere deres V-200-platform, der understøtter taktiske operationer inden for overvågning, nødhjælp, sikkerhed og forsvar, ligesom Drone Volt ligeledes vil udføre en demoflyvning.


– International Drone Show er en chance for at netværke samtidig med, at man ser droner i aktion. De besøgende kan opleve komplekse drone-demoer, der spænder over mange anvendelsesområder. Det er muligt takket være de state-of-the-art faciliteter, vi har her ved HCA Airport, siger Michael Larsen, leder af UAS Denmark Test Center, der er placeret i HCA Airport og tilbyder BVLOS-flyvninger, et C-UAS-center, R&D-faciliteter, en erhvervspark og 1.900 kvadratkilometer luftrum over land og hav.


Sidste år deltog mere end 400 personer i International Drone Show. Konferenceprogrammet omfattede omkring 40 talere, og udstillingen inkluderede omkring 30 virksomheder. Årets mediepartnere er Unmanned Systems Technology og eVTOL Insights.

Om International Drone Show
International Drone Show arrangeres af Odense Robotics, Danmarks nationale klynge for robotteknologi og droner, og UAS Denmark International Test Center, et internationalt anerkendt testcenter for drone-teknologi. Den årlige konference og udstilling finder sted ved HCA Airport nær Odense, Danmark. For mere information: www.internationaldroneshow.dk.

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.