OdenseRobotics_1452

International Drone Show satte fokus på fremtidens droneflyvninger

Mere end 500 besøgende fra hele verden var i går samlet til International Drone Show i Danmark for at fremvise teknologier, møde nye partnere og følge med i den seneste droneudvikling. Det er den største begivenhed af sin slags i Nordeuropa, og begivenheden satte gang i vigtige samtaler om udfordringer og muligheder for droneanvendelse. 

Med mere end 60 indflydelsesrige talere på tværs af fem paneldebatter og konferencespor, herunder store navne inden for dronelevering og højt profilerede talere fra det danske forsvar, behandlede konferencen højaktuelle spørgsmål som f.eks: Hvordan bruges droner i nutidens moderne konfliktsituationer? Og hvordan kan droner bruges til at beskytte kritisk infrastruktur? 

”International Drone Show 2024 har sat skub i samtalerne om, hvordan vi kan anvende droneteknologier i mange flere sammenhænge, end vi gør i dag,” siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics, som arrangerer den årlige begivenhed i HCA Airport sammen med UAS Denmark Test Center. 

”Mange forskellige interessenter er nødt til at samarbejde for at gøre det muligt for ubemandede fly at dele luftrummet på en både sikker og bæredygtig måde. Denne konference handler om at fremvise dronernes stærke potentiale – og opbygge partnerskaber på tværs af økosystemet. Vi er privilegerede over at have så stærkt et dronefællesskab i Danmark og førende testfaciliteter for droner, så vi er glade for endnu engang at have bragt så mange droneinteressenter sammen.” 

Konferencens højdepunkter 

Åbningstalen fra Drone Industry Insights udpegede tendenser på dronemarkedet og fremhævede nye tal, der viser, at dronevirksomheder i de nordiske lande er mere optimistiske end det globale gennemsnit med en score på 7,1 i forhold til 6,6.  

Forsvar var et centralt emne, hvor højt profilerede talere fra det danske forsvar og den akademiske verden udforskede ubemandede køretøjers rolle på slagmarken, brugen af kommercielle skuffevarer i en militær sammenhæng, overholdelse af NATO-standarder og fremtidens væbnede konflikter. Danske dronevirksomheder viste stor interesse for workshops med det danske forsvarsministeriums materiel- og indkøbsstyrelse om droneindkøb.  

”Best-practice use cases fra USA, Europa og Arktis fremhævede, hvordan droner kan anvendes som et ressourceeffektivt værktøj til inspektion af infrastruktur, dronelevering, katastrofehåndtering, miljøovervågning og sundhedslogistik. En vigtig pointe var den uundværlige rolle, som offentlig-private partnerskaber spiller for at drive sUAS/AAM-industrien fremad,” siger Søren Elmer Kristensen. 

Dronelovgivning og driftssikkerhed var også et centralt tema. Danske dronevirksomheder viste stor interesse for opdateringer fra Trafikstyrelsen om Danmarks kommende dronestrategi, mens flere andre foredrag fremhævede måder at overvinde udfordringer i luftrumsintegration og flyvetest på. 

Se droner, før du investerer 

Live demoflyvninger og en udstilling gav værdifuld indsigt. Nordic Wing fremviste deres nyeste Astero ISR 2.5 og deres Raptor-system; UMS Skeldar fremviste deres V-200-platform, der understøtter taktiske operationer til overvågning, beredskab, sikkerhed og forsvar; og Drone Volt gennemførte også en demoflyvning af deres LineDrone.  

”At se droner og software i aktion, før man investerer, giver værdifuld indsigt i systemets muligheder. Derfor giver International Drone Show de besøgende mulighed for at se og sammenligne løsninger i live udendørs demoflyvninger. Førende leverandører demonstrerede en bred vifte af droneapplikationer, og droneeksperter var til stede for at besvare spørgsmål fra publikum,” siger Michael Larsen, leder af UAS Denmark Test Center i HCA Airport. 

Centret tilbyder blandet andet BVLOS-flyvninger, et C-UAS-center, forsknings- og udviklingsfaciliteter, en erhvervspark og 1.900 kvadratkilometer luftrum over land og hav. 

Entusiastiske deltagere 

“International Drone Show er en unik mulighed for at møde folk fra droneindustrien, møde forskere og andre interessenter, f.eks. slutbrugere, og diskutere, hvordan vi kan opnå den optimale udnyttelse af droneteknologien til gavn for samfundet,” siger Michael Linden-Vørnle, chefrådgiver på DTU Space, en af konferencens mange paneldeltagere. 

De internationale gæster var også begejstrede for showet. Peter McCurry, Managing Director hos Flowcopter fra Skotland udtaler: 

“International Drone Show er fantastisk til at øge vores profil i droneverdenen. Det er helt utroligt, at der er så mange mennesker her med avancerede udviklede systemer, som man kan interagere direkte med og tale med potentielle kunder og eksperter på området.” 

Dette års mediepartnere var Unmanned Systems Technology og eVTOL Insights. 

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.