IMG_6270

Kæmpedrone til transport af tungt gods testet med stor succes i HCA Airport

I løbet af de sidste par uger har den skotske virksomhed Flowcopter testet sin heavylift-drone til godstransport i det unikke droneluftrum over HCA Airport. Det var de første udendørs testflyvninger for Flowcopter, som har valgt HCA Airport som sin europæiske testbase.  

I løbet af de foregående uger har man kunnet spotte en meget speciel drone i luftrummet over HCA Airport i Odense, Danmark. Dronen var en del af et parti på tre FC100-droner, som den skotske droneproducent Flowcopter har bygget i løbet af det sidste år for at validere deres nye serie af Uncrewed Air Systems.  

Flowcopter har valgt HCA Airport og UAS Denmark Test Center som testbase for udviklingen af virksomhedens FC100-drone til brug inden for logistik, offshore og landbrug.  

De danske testflyvninger var de første af deres slags udendørs og uden for Storbritannien.  

“Vi vender hjem med vores tekniske parathedstest afsluttet og vil nu implementere et ’design freeze’ for at dele denne model med flere potentielle kunder,” siger Uwe Stein, som er teknisk direktør hos Flowcopter.  

Nem tilladelse til at flyve  

Han forklarer, at valget af HCA Airport som testbase skyldes en kombination af fremragende testfaciliteter og en nem godkendelsesprocedure, hvor de danske myndigheder har bidraget med en effektiv sagsbehandling.  

“Vi oplevede ansøgningsprocessen om flyvetilladelse som utrolig smidig med stor opbakning fra den danske Trafikstyrelse. Det var også en stor hjælp for os, at UAS Denmark Test Center bidrog med rådgivning og erfaring i forhold til at udarbejde risikoanalyser til flyvetilladelsen,” siger Uwe Stein.  

Kan løfte op til 100 kilo  

Flowcopters “FC100” heavylift drone til godstransport – internt omtalt som en ’utility copter’ eller ’uUAS’ – er designet til at levere høj løftekapacitet over lange afstande. Helt konkret kan dronen løfte 100 kilo over en afstand på 200 kilometer og flyve i op til tre timer.  

Testflyvningerne hos UAS Denmark Test Center har påvist Flowcopters teknologi, som værende én, der peger frem mod uUAS-droner, der er i stand til at transportere mere end 300 kilo over lange afstande.   

Flowcopters uUAS er en helt ny serie af fly, der bruger et robust, billigt hydraulisk drev til at styre propellerne til en brøkdel af vægten af et sammenligneligt elektrisk system. Dette muliggøres af en effektiv Digital Displacement®-pumpe med hurtig kontrolrespons, der driver hydrauliske motorer.  

De første brugere af Flowcopter-dronen vil være operatører inden for sektorer som landbrug, offshore og eftersøgnings- og redningsoperationer. Flowcopter er allerede i dialog med slutbrugere inden for den bredere fragtlogistik. 

En nem indgang til Europa  

 “Vi er glade og stolte over, at Flowcopter har valgt HCA Airport og UAS Denmark Test Center som sin europæiske testbase. Det understreger, at vi kan tilbyde en stærk kombination af gode testfaciliteter og nem adgang til at få sin drone i luften,” siger Michael Larsen, leder af UAS Denmark Test Center.  

Han tilføjer, at Flowcopter som ikke-EU-virksomhed nu kan bruge den licens, der er opnået i Danmark, i de resterende EU-lande.  

“Så på den måde er vi en nem indgang til det europæiske marked for dronevirksomheder, der ønsker at operere i EU, og vi er klar til at hjælpe andre, der står i samme situation som Flowcopter,” siger Michael Larsen. 

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.