Drone Show 2019. UAS Denmark.

NextGen Robotics modtager 43,5 mio til videreudvikling

Det fynske erhvervsfyrtårn NextGen Robotics, som HCA Airport og UAS Denmark Test Center er en del af, modtager 43,5 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse. Midlerne skal videreudvikle fyrtårnet og styrke innovationssamarbejde med virksomheder. Weibel, der har et kontor i HCA Airport, er én af de virksomheder, som får glæde af midlerne.

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse vil styrke væksten og beskæftigelsen og understøtte udviklingen af den danske robotstyrkeposition. I NextGen Robotics skal pengene gå til næste skridt i udviklingen og innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner.

Virksomheden Weibel, der producerer radarer til bl.a. detektion, klassificering og tracking af flyvende droner. Weibel leverede det radarsystem, som NextGen Drones – ét af benene i NextGen Robotics – har indkøbt til HCA Airport for at kunne etablere Europas stærkeste testhub for avanceret droneteknologi.

Weibel er nu en af virksomhederne, der får glæde af midlerne, da en del af pengene skal gå til udviklingen af ’counter drone’-teknologier, som Weibels radarer indgår i. 

Sammen med andre tech-virksomheder samt SDU og UAS Denmark skal vi udvikle en avanceret sensorløsning til en pålidelig og alsidig overvågning af droner – noget som i øjeblikket er en ret stor udfordring i branchen. Fra et større perspektiv vil projektet være med til at accelerere udviklingen af droneteknologien og understøtte driften af fremtidens fossilfri lufttrafik, hvor bemandede og ubemandede flyvende enheder vil kunne operere side om side på en sikker måde,” siger Andreas Riposati, Business Development Analyst i Weibel.

 

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.