_DSC7073

Forsvarsministeriet etablerer kompetencecenter for mindre droner

Droneområdet er i hastig udvikling, og særligt mindre droner finder større og større anvendelser i Forsvarsministeriets koncern. Nu opretter Forsvarsministeriet et koncernfælles kompetencecenter for mindre droner ved HCA Airport, som fremadrettet forventes at uddanne 100-150 droneoperatører årligt.

Centret skal skabe sammenhæng mellem de mindre dronekapaciteter, som indkøbes og anvendes i koncernen samt ensrette den indledende uddannelse af droneoperatørerne.

To essentielle komponenter

Etableringen af kompetencecentret understøtter dermed de stærke kompetencer, som er forankret i og omkring HCA Airport og UAS Denmark, når det kommer til droneteknologi og droneflyvning.

”I kompetencecentret er der rigtig gode muligheder for at teste sine droner, og der er et stærkt fagligt miljø. Dét er de to komponenter, som er essentielle, og centret tilbyder nogle muligheder, som man ikke har andre steder i Danmark,” fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Tæt på den nyeste udvikling på området

Fysisk får det nye kompetencecenter plads ved UAS Denmark i HCA Airport og bliver en udbygning af det eksisterende triple helix-samarbejde, som allerede er etableret på droneområdet på tværs af forskning, industri og stat.

Placeringen skal sikre, at Forsvarsministeriets myndigheder er tæt på den nyeste udvikling på området, og at kapaciteterne anvendes bedst muligt.

”Det betyder rigtig meget for vores styrkelse af økosystemet, at Forsvarsministeriet også etablerer sig herude, og der er jo mange virksomheder, som gerne vil både levere til, samarbejde og interagere med Forsvarsministeriet. Så det er helt sikkert, at etableringen af kompetencecentret vil trække yderligere aktiviteter og arbejdspladser til lufthavnen,” siger Kim Kenlev, bestyrelsesformand for HCA Airport.

Det nye dronecenter skal beskæftige to medarbejdere, og der er opstart den 1. januar 2022.

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.