Dronetaxa

Fra Odense til København på 20 minutter – i en CO2-neutral drone

Om få år kan du tage turen fra Odense til København på bare 20 minutter i en dronetaxa med plads til op til seks passager. Vel at mærke en dronetaxa, der er CO2-neutral og støjsvag. Og med en rækkevidde på 300 kilometer og en hastighed på 200-300 kilometer i timen.

 

På sigt vil du også kunne tage dronetaxaen til Göteborg, Hamburg og Berlin. Ligesom virksomheder som Falck vil kunne bruge dronerne til at fragte læger og paramediciner ud til eksempelvis skadesteder 

Ovenstående er ikke science fiktion, men virkelighed inden for en overskuelig fremtid. Udviklingen går nemlig utroligt stærkt i disse år.

Takket være UAS Denmark Test Center og vores unikke luftrumsfaciliteter er HCA Airport allerede en vigtig aktør på droneområdet. Og nu har Odense Kommune bevilliget en halv million kroner til en undersøgelse af, hvordan lufthavnen ligeledes kan spille en helt central rolle i udviklingen af morgendagens taxadroner.

Læs mere i disse artikler i TV2 Fyn og Berlingske, der bl.a. rummer et interview med lufthavnens bestyrelsesformand, Kim Kenlev.

 

I TV2 Fyn – Tryk her

I Berlingske – Tryk her

Del denne nyhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag seneste nyheder, inspiration til rejser, rejsetips og meget mere fra HCA Airport.